Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 31 to 36 of 36
  1. #31
    Does anyone have the UK firmwares for PA8030P v1? both 2.2.3 and 2.4.0?
    These disconnection problems have been bugging me and I don't want to replace my adapters. They work fine besides the constant disconnects without ping, and I really don't want to keep pinging the default gateway.

  2. #32
    I've noticed that speed of connection in this 2.2.4 is more slower than in TL-PA8010P(EU)-170330-2.2.3-BETA. For example speed of connection using TL-PA8010P(EU)-170330-2.2.3-BETA firmware in my room is higher than 900Mb/s ...but using this 2.2.4 is only about 620Mb/s

  3. #33
    Negotiated physical line speed has always been on the high end of the scale, compared to other vendors' kit in the same spot. For example, my (now retired) 8030P gave me about 400 Mbit/s where an AVM 1220E or a devolo 1200+ triple give me about 300.

    Actual payload throughput and connection stability are consistently better with those competitor products, and that aggressive speed negotiation may be part of the reason why. It looks good, but isn't actually good.
    Last edited by Peter M; 04-04-2018 at 12:15.

  4. #34
    Does anyone have these files anymore? The original google link is dead.

  5. #35

    Smile

    Quote Originally Posted by fidelity101 View Post
    Does anyone have these files anymore? The original google link is dead.
    Yes, refer to Freddy2a's post #25. Unfortunately I can't seem to easily embed a link to his post.
    Anyhow, I'm sure you'll find it and his Google Drive link is still working.

    Just realised in another thread you are asking for the US version. The one I downloaded (EU) works perfectly on the UK v1 unit. It may be possible to modify for US - perhaps someone else can confirm if this is feasible.
    Last edited by Tabbycat; 08-14-2018 at 17:17.

  6. #36
    Junior Member bobsnail is on a distinguished road
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    2

    TL-PA8010Pv1 (UK + EU) firmware 2_6 working


    Hi All, i know this is marked as solved but meh. I found this post first, then also Chaos2oo2 post over at https://forum.tp-link.com/showthread...-PL8030P/page9

    Basically he states combining the PIB from the 2.4 file hosted by Freddy with the NVM on the latest BIOS version of TL-PA8010 (the non passthrough version which has the same chipset). He confirms this works for EU Adaptors and I have just completed it on UK adaptors (v1)

    I've bundled the files together for convenience, may be worth updating the TP-Link app software before doing the upgrade. I jumped from the official 2_0 to the 2_6.

    The update does take a little while so be patient, and as always this is done at your own risk and may void warranty etc etc. Personally I was going to bin these if it didn't work anyway

    As others mentioned with the 2_4 beta update I did notice a drop in reported line speed, but I think this may be more accurately reported now, as the reported speed doesn't fluctuate as much and there are no connection issues

    Once again this is reported working for UK and EU v1 plugs. Hope its of use to someone

    https://drive.google.com/file/d/14-g...ew?usp=sharing


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2018 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.