Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Tl-sg3424p

  1. #1
    Junior Member peranha is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    1

    Tl-sg3424p

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    I have a TL-SG3424P and I need to configure vlans on it. I have 4 set up, but I cannot get 3 of them to access the 4th. not sure what I am doing wrong.


    I have Port 1-2 on vlan 110
    I have Port 3-4 on vlan 117
    I have Ports 5-22 on vlan 100
    I have Ports 23-24 on vlan 1 - WAN

    if I set all ports to PVID 1 then they can all communicate with the WAN. once I change the PVID on any of the ports they quit communicating with the WAN vlan. I need all 3 vlans to communicate with the WAN vlan, but not to communicate with each other. I am new to switch programming and I cant get the interconnects to work for some reason. what am I missing or do I have programmed wrong?

    Thanks,

  2. #2
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,004
    Inter-VLAN routing requires a router or a layer-3 switch. The TL3424P is a layer-2-switch, so you have to add routes from VLANs 100, 110 and 117 to VLAN 1 on your router the switch is connected to.


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.