Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    EAP 120 and EAP 220 high cpu utilization

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Good evening,

    i have 3 EAP, 2 220 and 1 120

    All 3 Access Points are on 100% CPU load, i can't send a reboot command from the Controller, ends with a timeout.
    Even toggle power does not work, WLAN is not usable

    Controller Software shows alerts:
    Name:  TPLINK.JPG
Views: 0
Size:  61.0 KB

    All AP have worked for weeks now, reboot schedule is active, daily at 11pm

    Any suggestions?

    Cheers
    Till
    Last edited by Odin4242; 07-11-2017 at 20:49. Reason: Solved

  2. #2
    Ok, i figured it out.
    The server running the controller went crazy, some network services running 100% on one cpu, that seemed to be the cause. Restarted the service and now all AP are back to normal.

  3. #3
    Quote Originally Posted by Odin4242 View Post
    Ok, i figured it out.
    The server running the controller went crazy, some network services running 100% on one cpu, that seemed to be the cause. Restarted the service and now all AP are back to normal.
    I am curious that if your problem solved now? I am wondering why the CPU utilization on the Controller host will affect the AP's CPU utilization.

  4. #4
    Quote Originally Posted by tomm View Post
    I am curious that if your problem solved now? I am wondering why the CPU utilization on the Controller host will affect the AP's CPU utilization.
    I installed the squid proxy on the server that runs the controller software. I can only guess, but i think some tcp port communication got mixed up. I uninstalled the squid, killed the windows service that was 100% and everything is back to normal now.


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.