Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Unhappy W2016 Teaming in LACP

    Model :TL-SG1016DE V3

    Hardware Version : V3

    Firmware Version : 1.0.1_170530


    Hi all,

    Few days ago, I bought a TL-SG1016DE 3.0 and everything went fine until I've tried to configure 2 ports for a LAG.

    My plan is connect two i350 intel NICs (server) teamed in LACP mode in my W2016 HyperV Host to provide additional throughput. When a try to switch the teamed mode from Switch Independent to LACP mode, these cards go down facing the error "Faulted LACP negotiation" (I configured two ports in a LAG group before changing the SO side).

    I didn't change anything else but LAG ports (VLANs, QoS, etc.... are by default).

    Do you know how can I fix that? I've bought this switch because LAG and VLANs and if it's not working, I will probably have to return it to my seller...

    Thanks in advance! And sorry if my english is not perfect

    Regards.
    Last edited by OverMark; 06-29-2017 at 12:24.

  2. #2
    I would try changing the configuration options on the Windows side since you probably don't have many advanced options on the TPlink. Windows is probably expecting some kind of negotiation that you aren't set to


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.