Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Exclamation R600VPN Lan port disconnect every day

    Model : TL-R600VPN

    Hardware Version :

    Firmware Version : 1.2.3 Build 140801 Rel.49374n

    ISP : SFR[/COLOR]

    Hello,
    My router is behind a cable modem (192.168.10.x), the router manage a network with 20 clients (wifi connection through a netgear WNDR4300 IP 192.168.0.250 + ethernet clients).
    The DHCP allow 50 addresses (192.168.0.100 to 150), I have some IP reservations (3 on the DHCP range and 5 on static range between 192.168.0.10 and 192.168.0.50).
    The issue is on a particular Lan port #4 link with a switch not manageable (Dlink GO-SW-8G), this part of network is a 100MB, the other (direct link with the router) is a 1GB.
    The VPM is disabled.
    Every day this port are off. The only solution is to unplug the cable on port 4 during 10 seconds and replug. Sometime I need to reboot also the router.
    This issue appears since 3 weeks, without change on the setup and on the network. I changed the switch, the cable, the port (from 4 to 2) without improvement.
    During the issue the other port 1,2 & 3 works well.

    Any ideas ?

    Thank you for your input.

  2. #2
    Members Panda is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    122
    Woo...really strange. You mean all the other ports can work fine only the port 4 have this issue? How many devices do the Dlink connect?

  3. #3

    Red face R600VPN Lan port disconnect every day [SOLVED]

    Hello,
    The solution was found. the issue is on the cable between the router and the dlink (1 wire was not correctly plug). After fix the cable issue i have no error since 3 weeks.

    Problem solved !

    Regards.


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.