Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Outdoor antenna keep getting APIPA adress need to force restart all antennas

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Hi all,first time here.
    Big problem with internet in the place where i work.
    So we have a Linkem provider(an italian internet provider witch use LTE technology)
    First antenna is wired to modem witch is set as AP antenna
    Second antenna is set as AP antenna
    Third antenna is set as Client device connected to first AP antenna
    Fourth antenna is set as Client device(the one with problem)connected to first AP antenna
    All the antennas are the same TL-WA7510N with V2 firmware
    Only mine antenna sometimes just crash from the network,getting APIPA address on latop,unable to do anything without powering off all the network and back on.
    First i tought was a DHCP lease problem not giving correct IP after right time.All dhcp option is disabled in the antenna settings exept for the modem(the Linkem witch provide internet).
    Signal i strong,connection is good(30mbps)
    When the antenna crash,i'm forced to set a Static IP to access the Antenna,switch connection to another antenna and back the original one,this whould fix the problem,but sometimes connection between the 2 antenna the Client(mine)and the AP.Now i should have fixed the problem trought my phone,accessing AP antenna and restarting.
    Sometimes under heavy load(download without limitation)the antenna crash and need to force restart everything to get back online.
    DHCP in Linkem modem is set like this (start ip address 192.168.1.2 end ip address 192.168.1.240)antennas ip are .241-242-243

  2. #2
    Configure 4 different static IP out of the DHCP pool of Linkem modem for these four antennas.
    Besides, since it might be heavy load, why not connect your Antenna (the forth Antenna) to the second antenna? They can build an individual link different as the link between the first and third Antenna.

  3. #3
    sorry for later reply.Hope to avoid necropost
    Btw the antenna are already out of the dhcp since i set modem ip dhc from 192.168.1 to .239
    Antenna are .240-241-242-243
    Now connection was stable for 8 days(i didn't download anything since i now modem can't handle havy load and i can't change it for work reason)
    Today connection drop,but i tryed restarting the antenna where my antenna is connected,and it worked,connection back online.
    Now idk why it keep dropping connection,maybe to mutch devices but modem should handle it anyway.


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.