Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Ac50 & eap330/ac1900

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Hello,
    I bought following hardware:
    TL-ER6020
    TL-SG108E

    and for the wifi part:
    Model:AC50(UN) Ver:1.0 FW:1.0.0 Build 20161027 Rel.36667
    Model:EAP330 / AC1900 Model:EAP330(EU) ver:1.0.

    I followed the guide on: http://nl.tp-link.com/faq-1334.html to get the ap's controlled by the AC50.

    But no AP shows up in the status screen of the AC50.
    Ping is possible to the EAP330 from the AC50.

    DHCP allready switched from TL-ER6020 to AC50, no change ...

    TP-Link : I 'm planning to setup a compleet network with 38 EAP330 AP's. this is a small test setup.
    Help wanted. please.

    Kind regards
    ictheh
    Last edited by ictheh; 03-31-2017 at 05:57.

  2. #2
    Quote Originally Posted by ictheh View Post
    Hello,
    I bought following hardware:
    TL-ER6020
    TL-SG108E

    and for the wifi part:
    Model:AC50(UN) Ver:1.0 FW:1.0.0 Build 20161027 Rel.36667
    Model:EAP330 / AC1900 Model:EAP330(EU) ver:1.0.
    Wrong AP. You need a CAP 1750, not an EAP 330 to be able to control it using an AC50. The CAPs (CAP1750 and CAP300 currently) are hardware-controlled APs, while the EAPs are software-controlled APs.
    Last edited by R1D2; 03-31-2017 at 19:47.


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.