Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Junior Member federicod is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    1

    Mini wireless USB Adapter stopped working (Model tl-wn823n TP-Link): Black screen

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Hi all,
    I'm using a desktop computer with Ubuntu 16.04 (Intel® Core™ i5-4460 CPU @ 3.20GHz × 4).

    For wifi connection, I used an USB adapter. After six months it stopped working. In fact, if I keep it plugged in, it prevents the computer to start.
    The system does not load, and get stucked with a black screen. If I switch off the computer, and remove the USB adapter, then it loads correctly.

    Once I plug in the USB Adapter the screen gets stucked. I'm not sure if everything gets stucked, or just the mouse.


    Somebody told me to update the driver, but don't know how to do it. I downloaded the driver package called TL-WN823NEU_V2_160315_Linux.
    I extracted it, but then I was not able to install it.

    I would be glad if you could help me. Now I'm writing from the same computer, connected to internet via a LAN cable.

    I've seen suggestions to change network manager, or install a USB switch mode. However, given previous bad experiences, I decided to ask before doing something I don't really understand.



    Thanks,
    f

    Without plugging the USB adapter, I get the following:



    Code:
     
    $ dmesg | tail -n20
    [   27.833229] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp2s0: link is not ready
    [   29.687078] r8169 0000:02:00.0 enp2s0: link up
    [   29.687086] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): enp2s0: link becomes ready
    [   91.115754] usb 3-1: new high-speed USB device number 5 using xhci_hcd
    [   91.244381] usb 3-1: New USB device found, idVendor=059f, idProduct=1005
    [   91.244384] usb 3-1: New USB device strings: Mfr=10, Product=11, SerialNumber=5
    [   91.244385] usb 3-1: Product: little disk
    [   91.244386] usb 3-1: Manufacturer: LaCie
    [   91.244387] usb 3-1: SerialNumber: 152D203380B6
    [   91.245131] usb-storage 3-1:1.0: USB Mass Storage device detected
    [   91.245569] scsi host6: usb-storage 3-1:1.0
    [   94.562707] scsi 6:0:0:0: Direct-Access     Hitachi  HTS543232L9A300       PQ: 0 ANSI: 2 CCS
    [   94.563114] sd 6:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 0
    [   94.633011] sd 6:0:0:0: [sdc] 625142448 512-byte logical blocks: (320 GB/298 GiB)
    [   94.633262] sd 6:0:0:0: [sdc] Write Protect is off
    [   94.633264] sd 6:0:0:0: [sdc] Mode Sense: 00 38 00 00
    [   94.633433] sd 6:0:0:0: [sdc] Asking for cache data failed
    [   94.633435] sd 6:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
    [   94.655121]  sdc: sdc1 sdc2
    [   94.656114] sd 6:0:0:0: [sdc] Attached SCSI disk

    Code:
    lsusb
    Bus 002 Device 002: ID 8087:8000 Intel Corp. 
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 005 Device 002: ID 2109:3431 VIA Labs, Inc. Hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 001 Device 002: ID 8087:8008 Intel Corp. 
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 003 Device 003: ID 046d:c31c Logitech, Inc. Keyboard K120
    Bus 003 Device 002: ID 14cd:125c Super Top SD card reader
    Bus 003 Device 004: ID 046d:c077 Logitech, Inc. M105 Optical Mouse
    Bus 003 Device 005: ID 059f:1005 LaCie, Ltd 
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Thank you very much

    Best,
    f

    Different solutions that I checked but could not help me.
    (SOLVED) Wireless USB adaptor install, ndiswrapper, wicd
    (SOLVED) USB Wifi card TL-WN823N in Ubuntu 14.04.2 no working
    TP-Link TL-WN823N Mini (Sin Hilos-N, USB, 300Mbps)
    Install usb wifi tl-wn823n on Debian

  2. #2
    Junior Member Matikho is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    1
    Mine too (tl-wn823n TP-Link), I have only used it for about 3 months on my laptop Lenovo Ideapad 110-15ISK and a few times on my desktop. I wonder what the problem could be


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright © 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.