Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Junior Member is05458 is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    1

    TL-SG105E V2 connection issue on Windows

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Hi,

    I've received from amazon my new TL-SG105SE V2.
    I've configured it with a new IP and my satellite decoder connected to the switch works correctly.
    If I connect an old macbook it also works perfectly.
    The problem is with two laptop (HP & Toshiba), one with Windows 7 and another with Windows 10, it doesn't connect and does not assing an IP.
    I don't know whats the problem, the switch seems to work but I don't understand whats the problem with Windows OS.

    Thx!

  2. #2
    Quote Originally Posted by is05458 View Post
    The problem is with two laptop (HP & Toshiba), one with Windows 7 and another with Windows 10, it doesn't connect and does not assing an IP.
    There you have it: if the laptops don't assign IPs there is probably no DHCP running or the laptops are not set to use DHCP aka dynamic addresses. Either set their network interfaces to DHCP or (better) try a static (fixed) IP from the subnetwork your main router/satellite decoder is.

    the switch seems to work but I don't understand whats the problem with Windows OS.
    Problem with Windows is that it is made by Microsoft. (Sorry, couldn't resist.)


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.