Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 14 of 14
  1. #1

    CPE510 1.3.3_160705 removed Transmit Beamforming / US region problem

    Model : CPE510
    Hardware Version : ??
    Firmware Version : TP_PharOS_1.3.2_150907

    Hi,
    I upgraded my CPE510 from TP_PharOS_1.3.2_150907 (pharos-up-ver1-3-2-[20150907-rel50509]) to TP_PharOS_1.3.3_160705 (pharos-up-ver1-3-3-P9[20160705-rel52453]) and now the Transmit Beamforming checkbox is gone. Is that a bug? Why is that, did this option not work properly and was removed? That would explain some reception troubles I had.

    Also, how do you change the region back from US? It seems to lock (following some US regulation). Will a factory reset allow a region change?
    Last edited by joe_cool; 09-27-2016 at 10:59.

  2. #2
    In some CPEs you can change region as you please
    In others like yours, only factory default will do
    If you have Bin 1.3,2 downgrade to
    If not load this one http://forum.tp-link.com/showthread....l=1#post187835
    Beamforming that is a Tabu in Pharos, as I saw Beamforming in Client, and that can`t be
    Last edited by danymarc; 09-27-2016 at 16:48.

  3. #3
    Thanks for the reply. What do you mean by:
    Quote Originally Posted by danymarc View Post
    Beamforming that is a Tabu in Pharos, as I saw Beamforming in Client, and that can`t be
    ?
    1.3.2 had beamforming on the AP and the AP Client Router settings. On 1.3.3. it seems gone for both.
    Quote Originally Posted by danymarc View Post
    If you have Bin 1.3,2 downgrade to
    If not load this one http://forum.tp-link.com/showthread....l=1#post187835

    I
    still have the older firmware. Do you mean the region can be changed when I downgrade or it will restore Beamforming? Also that link says CPE210 and I have a 510. Is it compatible?
    Throughput seems better with the newer firmware (without beamforming) so I don't really miss it. I just wanted to know why it might be disabled.
    Thanks.

  4. #4
    Pharos series, handles one Bin to all models CPEs 210, 220, 510, 520
    WBS210 & 510
    Downgrade, upgrade or factory default, that's when you can change Region
    This is your and many others case, cause I seen others Pharos capable of doing it on the fly
    Last edited by danymarc; 09-27-2016 at 20:41.

  5. #5
    ah thanks for the help. I will try that and report back.

  6. #6
    Hello! I've the same problem with my two cpe510 v1.1 after upgrate to 1.3.3 Build 20160705 Rel. 52453.

    In the first one has been removed only the beatforming checkbox and in the second one has been removed beatforming and region field....

    I can't setup test_mode and 40mhz channel width....

    Why???

  7. #7
    Quote Originally Posted by dado View Post
    Hello! I've the same problem with my two cpe510 v1.1 after upgrate to 1.3.3 Build 20160705 Rel. 52453.

    In the first one has been removed only the beatforming checkbox and in the second one has been removed beatforming and region field....

    I can't setup test_mode and 40mhz channel width....

    Why???
    same problem.....i can't setup test mode....region select box is dissapear....
    how to fix it????

  8. #8
    Quote Originally Posted by dado View Post
    Hello! I've the same problem with my two cpe510 v1.1 after upgrate to <font color="black"><span style="font-family: arial">1.3.3 Build 20160705 Rel. 52453.<br>
    <br>
    </span></font>In the first one has been removed only the beatforming checkbox and in the second one has been removed beatforming and region field....<img src="images/smilies/confused.png" alt="" title="Confused" smilieid="10" class="inlineimg" border="0"><img src="images/smilies/confused.png" alt="" title="Confused" smilieid="10" class="inlineimg" border="0"><br>
    <br>
    I can't setup test_mode and 40mhz channel width....<img src="images/smilies/frown.png" alt="" title="Frown" smilieid="11" class="inlineimg" border="0"><img src="images/smilies/frown.png" alt="" title="Frown" smilieid="11" class="inlineimg" border="0"><br><br>Why???
    <br><br>same problem.....i can't setup test mode....region select box is dissapear....<br>how to fix it????

  9. #9
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,206
    I have not had the change to take a look to a CPE v1.1 hardware yet, but I think it probably has to do with restrictions set forth by the US regulatory authority FCC (as in FCC reference ET 15-170). If this is indeed the cause for the region selection to be removed by TP-Link under pressure of the FCC, then WiFi devices such as the CPE will be locked to local regulatory conditions.

  10. #10

  11. #11
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,206
    Quote Originally Posted by Johnsontp View Post
    Does not help either. Region selection is disabled in the ART partition of V1.1 hardware.

  12. #12
    Quote Originally Posted by R1D2 View Post
    Does not help either. Region selection is disabled in the ART partition of V1.1 hardware.
    what is ART partition???
    update to pharos v 2.0 not work....

    so...what we can do to appear the region selecton box???

  13. #13
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,206
    Quote Originally Posted by joetas View Post
    what is ART partition???
    A separate area in flash memory marked read-only containing hardware characteristics and certain legal limits of the device.

    update to pharos v 2.0 not work....
    Yes, it can't be installed on V1.1 devices, just on V1 devices (without the .1).

    so...what we can do to appear the region selecton box???
    Nothing. It's required by law to fix the regional regulatory provisions. See FCC file reference ET 15-170 about implementing an US law regarding wireless compliance. Too many people (ab)used illegal wireless settings, which caused interferences with other devices, so lawmakers did react.

  14. #14

    CPE510 1 3 3_160705 removed Transmit Beamforming / US region problem

    Hi , Tighten it completely to the max possible point.If it does not work then there is some problem. fish4fun


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.