Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    1

    Cant get my RE450 to connect to Airport Extreme 5Ghz

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Hi everyone,

    I just got my TP-Link RE450, and i want to use it together with my 2012 iMac via gigabit ethernet to get faster connection to my Airport Extreme.

    The Airport Extreme supports 802.11ac and this way, i'm planning to get the full benefit.

    Never the less i cant get the RE450 to connect to the 5Ghz network - only 2,4GHz?

    I have set the Airport to broadcast a 5GHz network, and i can connect to this directly so thats working fine.

    The log states "Faild to connect to the front end, due to: Connection time out" ?

    Any ideas?

    thanks!

  2. #2
    Can you see the 5G wifi of Airport Extreme on re450? Have you configured mac filtering on Airport Extreme.

  3. #3
    In case you still haven't succeeded in connecting to 5G with your Airport Extreme, I also had problems connecting to 5G on my Time Capsule, which is basically an Airport Extreme with a hard disk. I discovered that if I set my 5G channel to 153 instead of auto, the RE450 will see my 5G network when scanning. I don't know why it won't see it in auto mode. Tech support even looked at my computer via remote. Their answer was to try to sell me a $250 "tune up". What a scam! Anyway, I'll just keep it set to 153 for now. Maybe they will release a firmware update to fix this problem someday, but I'm not holding my breath.

  4. #4
    Hello, I have this very same issue.

    I am in Sweden in the EU using the RE450 with an ASUS RT-AC68U router. My RE450 BIOS is version 1.0.0 Build 20161202 Rel. 56846. Updated from the EU-region download section of the TP-Link website. It seems EU has not received the latest possible patch, available in the US and other regions.

    2.4GHz is connecting but has some severe stability issues. The connection seems to drop out, frequently.
    5.0GHz can be detected and selected using the RE450 network scanner but the RE450 is not connecting to this network.

    In the log I get hundreds of lines such as these:
    0 days 00:12:38 WIRELESS ERROR 2.4/5GHz failed the connection to the front end, due to: Connecting timed out.
    0 days 00:13:06 WIRELESS ERROR 2.4/5GHz failed the connection to the front end, due to: Connecting timed out.
    0 days 00:13:06 WIRELESS ERROR 2.4/5GHz failed the connection to the front end, due to: Connecting timed out.
    0 days 00:13:06 WIRELESS ERROR 2.4/5GHz failed the connection to the front end, due to: Connecting timed out.
    0 days 00:13:06 WIRELESS ERROR 2.4/5GHz failed the connection to the front end, due to: Connecting timed out.
    0 days 00:13:06 WIRELESS ERROR 2.4/5GHz failed the connection to the front end, due to: Connecting timed out.
    0 days 00:13:06 WIRELESS ERROR 2.4/5GHz failed the connection to the front end, due to: Connecting timed out.

    I have tried:
    - Experimenting with different 5GHz channels such as 40, 44, 48 etc etc.
    - Experimenting with different channel bandwidth such as 20, 40, 80 MHz
    - Changing the SSID names and passwords of all channels

    Nothing is working to remedy the issue above.

    Please help.

    Best regards,
    G


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.