Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Lightbulb TL-ER5120 V1 - 100% usage with 2 wan 120mb

    Model :

    Hardware Version : Not Clear

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Region : Brazil

    Model : TL-ER5120 v1.0

    Hardware Version : v1

    Firmware Version : 1.0.6 Build 20130716 Rel.45532

    ISP : NET Virtua

    _____________________________________


    hello, I realized that a limitation balancer that discouraged me, it has 4 input wan, but the maximum bandwidth it supports is only 180MB in wans.


    Please, I need the help of experts to find a solution.

    Screen: https://www.dropbox.com/s/l81fcz2uh6...blema.png?dl=0


    With 1 internet wan 120MB, it is about 70% of cpu (core0), put there only 2 wans 120MB and it can not cope.


    if the speed of testing was to give 240MB.


    The problem I bought it to put 3x wan 120MB = 360mb


    For me he's not serving anything since not support two links of 120MB.


    I tested it with 3 internets 60mb and reached the 180MB limit, at least in this test used 100% of 3 wans since migrated the internets from 60 to 120MB had this problem.


    What I do has some correction, solution?


    All cables are gigabytes, cat6, changed the wan4 to VLAN2 and lan regular door to vlan1 in that case have 2 doors distributing the switch TPLINK 24 ports 1024D, I thought it was lack of output, because I noticed that it is the balancer processor It is weak and at worst, would need a dual core to endure 3 internets 120MB?


    Please, I need the help of experts to find a solution.


    Thank you.
    Jackson
    Attached Images  

  2. #2

  3. #3
    Quote Originally Posted by Mavis View Post
    the setting is already made, plus you do not understand the problem.


    The router processor has reached its limit, look in the photo I posted, is at 100% usage handing me only a 180MB of internet bandwidth.


    I 3 with 120MB internet, I can only use half of her performance with this balancer.

  4. #4

  5. #5
    These boxes (R470 and R480) have only 100 Mbit/s hardware, also on LAN, that is: no Gigabit Ethernet! How you measure more than 100 is beyond my understanding...

  6. #6
    Quote Originally Posted by ande View Post
    These boxes (R470 and R480) have only 100 Mbit/s hardware, also on LAN, that is: no Gigabit Ethernet! How you measure more than 100 is beyond my understanding...
    Here is the ER-5120 is all port gigabyte!


    the problem that the processor reaches the limit it to 100% usage and can not handle more packages. Weak processor does not take much, I can not put two 120MB internet that can not stand.

  7. #7
    Ah sorry - I overlooked that. Yes, then it is an issue...

  8. #8
    Junior Member borewik is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    1
    Have you found any solution? Anything? I have same the issue with 2 WANs, 300mbps and 120mbps


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.