Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    FTP Problems on TP-LINK R480T+

    Region : Argentina

    Model : TL-R470T+

    Hardware Version : V4

    Firmware Version :

    ISP :


    We are having major problems with our load balancer.
    When we try to connect and upload via FTP it times out the FTP connection, doesn't upload successfuly. It is 100% the load balancer, without it all works fine on all 3 internet connections we have.

    How can we fix this problem?

    Thank you

  2. #2

    FTP Issues

    I'm having the same issue with FTP.

    Did some searching and found this page about load balancing routers and FTP (PASV mode)
    http://www.ncftp.com/ncftpd/doc/misc...PASVLBProblems


    Is there a setting in the router to resolve this?
    Also I've noticed there's no issue if I connect through sftp on port 22, but on port 21 I get disconnected.

  3. #3
    Update:
    After I turned off the passive mode (on the FTP client) and use the active mode, it seems to be working now.

    Does anyone know the technical side of why this would happen?

  4. #4

    FTP issues

    Hello,

    We're having similar issues when connecting on external FTP in passive mode.
    Active mode is working, but not feasible in our case.
    I've tried disabling WAN2 in case of any problem with load balancing, but it doesn't solve anything.

    Is there anyone from TP-Link who could help us?

    Firmware Version: 3.4.1 Build 080625 Rel.62869s
    Hardware version: R480Tpv2a 00000000
    Last edited by haz; 07-22-2015 at 08:03.

  5. #5
    Here is the forum for users. If you need assistance from TP-LINK, report the problem here.

  6. #6
    Where is "here" ?

  7. #7

  8. #8
    Junior Member aapostolatos is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    1

    Enable Application Optimized Routing

    Hello,


    I had exactly the same problem with this load balancer


    What I did and solved my problem with FTP connection was to navigate to the Advanced category and then to the load balance tab and there I activated the checkbox "Enable Application Optimized Routing"


    after I rebooted the device, the problem disappeared.

  9. #9
    Junior Member namphuongng1992 is on a distinguished road
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    2
    We are having major problems with our load balancer.
    When we try to connect and upload via FTP it times out the FTP connection, doesn't upload successfuly. It is 100% the load balancer, without it all works fine on all 3 internet connections we have.

    How can we fix this problem?

    Thank you

  10. #10
    Junior Member namphuongng1992 is on a distinguished road
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    2
    I had exactly the same problem with this load balancer

    What I did and solved my problem with FTP connection was to navigate to the Advanced category and then to the load balance tab and there I activated the checkbox "Enable Application Optimized Routing"


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright © 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.