Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Members
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    India
    Posts
    4

    Need Help config the tp link - 3020 Router

    Region : India

    Model : TL-MR3220

    Hardware Version : V1

    Firmware Version :

    ISP : Excel


    Hey hello Guys ...!!!
    Please help me .

    i bought a new tplink - 3020 3G router .

    1. I use Windows 8
    2. I get only a Cable from the provider which i connect to the lan slot alloted to my sys .
    3. i have static Ip to the connect to the internet
    4. AND i uSe the Device from my PC/ Desktop

    The steps i have done .

    1. i connected the usb cable to power on the device, removed my ISP cable connected to my lan slot and replaced it with lan cable provided and connected the device
    2. i have changed the TCP/v4 link address to the obtain address automatically from Static ip
    3. i have entered the 192.168.0.254 site and keeping the device in the 3G slot .
    4. i have clicked on quik setup -> wan only-> static ip given -> config ssid name and password saved and rebooted it .

    5. After rebooting the page did not open again .

    Now ,

    6. Expecting to the changes taking place . i have disconnected the cable from the device and connected my ISP cable to the device

    7. i have accessed it from my ipad / mobile also i can see the wifi connection n it di dnot get connect for sometime then after regural tries i have got conencted to the wifi but there is no data transfer taking place


    kindly please help me slove the issue

    Thanks in Advance

    regards

    SonyLuis

  2. #2
    Access the router's configuration page, and check if you get the WAN IP address and other details on the Status screen.
    If not, the router is not configured properly.
    If yes, go to system tools-> diagnostic and see if you can ping 8.8.8.8 and ping google.

  3. #3

  4. #4
    Members
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    India
    Posts
    4
    yea i have checked it i can see my static ip adress in the config page if i select wap

    and but how can i check the ping it doiesnt work becoz the page doesnt open if i select reboot it and more over if i retry it ping connecting the ethernet cable it doesnt ans

    Quote Originally Posted by Jeffrey carter View Post
    Access the router's configuration page, and check if you get the WAN IP address and other details on the Status screen.
    If not, the router is not configured properly.
    If yes, go to system tools-> diagnostic and see if you can ping 8.8.8.8 and ping google.


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2014 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.

vBulletin Skin By: ForumThemes.com