Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1

    problem with TL-WA5210G

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    hi
    i have problem with TL-WA5210G
    here is my network
    Name:  Untitled - 1.jpg
Views: 0
Size:  63.7 KB
    192.168.1.40 is Access Point
    192.168.1.41 is client
    problem is that it is often unable to connect to 192.168.1.41. even ping is impossible. i was trying to set up ping watch dog to 192.168.1.1 with interval 60s, Delay: 300s and Fail Count:2
    before it was to 192.168.1.40 with interval 300s, Delay: 300s and Fail Count:3
    before 192.168.1.41 stop work in1 month, sometimes in1 week, now it is dayli
    what is wrong at my settings? or TL-WA5210G is old ? or what can be wrong?

  2. #2

    problem with TL-WA5210G

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    hi. i have problem with freezing TL-WA5210G

    Name:  Untitled - 1.jpg
Views: 0
Size:  63.7 KB
    4.4.8 Build 130502 Rel.61441n
    WA5210G v1 0816311C
    192.168.1.40 is access point
    192.168.1.41 is client
    with 192.168.1.40 is everything ok
    i have problem on 192.168.1.41
    i set up ping watch dog Interval:60s Delay:300s Fail Count:2 and it freeze every day
    before it was Interval:300s Delay:300s Fail Count:3 and it freezed one time in month, sometimes in week
    please help me with settings

  3. #3
    How long have they been worked for?
    AFALK, this model is already off production. It's time to upgrade your network.
    I would recommend CPE510 or CPE520

  4. #4
    they have been worked for 4 years maybe.

  5. #5
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,445
    Did you connect the ground terminal (no connection to the ground terminal shown in your picture )?
    If not, the AP could probably have been damaged by ESD/lightning.

  6. #6
    it is not connected. is it neccesary? for example it work now. but i am waiting when it stops

  7. #7
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,445
    Quote Originally Posted by mato85 View Post
    it is not connected. is it neccesary? for example it work now. but i am waiting when it stops
    Every outdoor device needs proper grounding. Otherwise you risk damage due to ESD even for indoor devices connected directly to the outdoor device.

  8. #8
    okey. but for now, do you think that this is problem?

  9. #9
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,445
    Quote Originally Posted by mato85 View Post
    okey. but for now, do you think that this is problem?
    It probably could be the reason for an AP freezing, but it could also be any other defect, for example a damage caused by natural aging of components. Anyway, if the AP constantly freezes after it has worked for 4 years, something destructive to its components must have occurred.

  10. #10
    POE injector is 6-8m from device and it work in company where are starts of 1-4kW motors often. maybe this is reason?

  11. #11
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,445
    Quote Originally Posted by mato85 View Post
    POE injector is 6-8m from device and it work in company where are starts of 1-4kW motors often. maybe this is reason?
    I'm not an electrician nor an appraiser, but why don't you just replace the faulty device? It's not that expensive to justify hours of investigation - if it freezes again and again, it's almost certainly broken.

  12. #12
    first i want to know if my settings are correct. but today my antena stop work again. i am going to buy CPE510

  13. #13
    will this work? if i connect CPE510 to wan port of router. to CPE510 i want to connect also new antena which my new internet provider give me
    Name:  Un1titled - 1.jpg
Views: 0
Size:  51.3 KB

  14. #14
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,445
    Quote Originally Posted by mato85 View Post
    will this work? if i connect CPE510 to wan port of router. to CPE510 i want to connect also new antena which my new internet provider give me
    Good decision to use CPE510. Sure this will work. But note that latest hardware version of CPE510 (not CPE520!) doesn't have a second port anymore. You would have to connect the Ubiquiti AP (it's an AP, not an antenna) to the LAN ports of the router. Also CPE510 need to be connected with LAN, that's one of the four yellow ports labeled LAN1 to LAN3 of your router. Port LAN4 could be used also, but you need to assign it to LAN, not WAN.

    As for grounding the outdoor APs, see the installation guide available for download on the support site for CPE510 before buying/assembling a cable.

  15. #15
    i have DSL now. so i use DSL port on my router now. but i want to change provider. so i will have one more client antena. i dont know if it is Ubiquiti. i just use it as image. i will use new antena for conecting to internet. and my new CPE510 for sharing network to building2. my question is, that if i can use first port on CPE510 to conect to wan port on router. second port i will connect second antena or AP or how it call. in the end there will be only on cable to router. can i use this option? will router know what to do?
    or must i use 2 cables for 2 antenas?


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2018 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.