Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member HippleFarms is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1

    CPE510 Bridge mode not working

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Hello,
    I have searched your forum for a solution to my problem but could not find one. If I have missed it please let me know. Also I am sorry if I do not use the correct terminology

    ok here is my situation.
    I have 3 CPE510 v1.1 Firmware Version:: 2.1.6 Build 20170908 Rel. 45233 (5553). One(the server) is setup as an Access point at site 1. Then other I have setup in bridge mode(the Bridge) at site 2. The last one is setup as a client(the Client) at site 3. The bridge is needed to allow site 3 to access to site 1 around a blind corner. Site 2 also needs access to site 1. I hope I have described my situation clearly.

    My problem is with the bridge. I can either access site 3 form site 2 when I have the Wireless Radio Enabled under the Wireless Client Settings on the wireless tab, but I when . I do this I loose access to site 1. If I disable the wireless radio under the Wireless Client Settings on the wireless tab I can access site 1, but no longer access site 3. Am I confused that my situation is the definition of bridge mode? is there a setting I am missing. Please help.

  2. #2
    Site 1 could work in AP mode, site 2 work in bridge mode, site 3 work in client mode. Then disable the AP isolation in three of the CPE, make sure the IP address of the CPE has the IP address in same subnet.

  3. #3
    Members R1D2 is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by HippleFarms View Post
    My problem is with the bridge. I can either access site 3 form site 2 when I have the Wireless Radio Enabled under the Wireless Client Settings on the wireless tab, but I when . I do this I loose access to site 1. If I disable the wireless radio under the Wireless Client Settings on the wireless tab I can access site 1, but no longer access site 3. Am I confused that my situation is the definition of bridge mode? is there a setting I am missing. Please help.
    Not sure why you disable the radio. Also, bridge or repeater mode have big dis-advantages such as cutting bandwidth in half and possible introduction of the Hidden Node Problem. What's more, both end-points (site 1 and 3) must be within the angle of the CPE510's antenna beamwidth at site 2, which is only 45.

    It is much better to use two interconnected CPEs at site 2 as a relay station for sites 1 and 3.

  4. #4
    Describe your situation in greater details please. I am still not clear about your network layout so i can't say whether your solution is appropriate or not. Drawing a pic or posting a screenshot of the map is better.


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2018 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.