Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    T2600G-28 TS - Failed to get time from NTP Server

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Issues: Failed to get time from NTP Sever

    TP-LINK Model: T2600G-52TS
    Firmware Version: 2.0.0 Build 20170928 Rel.34921(s)
    Bootloader: Version: TP-LINK BOOTUTIL(v1.0.0)

    Primary NTP Server: 133.100.9.2
    Secondary NTP Server: 139.78.100.163

    1. I change the IP address of the T2600G-52S to 10.0.0.21
    2. I changed the Subnet Mask to 255.255.255.0
    3. I changed the Gateway to 10.0.0.1 which is my Comcast Router

    When I attempt to get a update from the NTP Server I get the failed to get time from NTP Server error message.

    The exact same setting on a TP-LINK Model TG2500G-10TS works perfectly.

    a. I configured the Switch IP Address and Default Gateway based on the instructions in the T2600G Series Switches Configuration Guide (September 2017)
    b. The IPv4 Routing Information Summary matches the example shown in the manual with the exception that I am using a 10.0.0.x network.

    What am I doing wrong?

  2. #2
    Members TPTHZ is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    103
    Quote Originally Posted by PLCMAN58 View Post
    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Issues: Failed to get time from NTP Sever

    TP-LINK Model: T2600G-52TS
    Firmware Version: 2.0.0 Build 20170928 Rel.34921(s)
    Bootloader: Version: TP-LINK BOOTUTIL(v1.0.0)

    Primary NTP Server: 133.100.9.2
    Secondary NTP Server: 139.78.100.163

    1. I change the IP address of the T2600G-52S to 10.0.0.21
    2. I changed the Subnet Mask to 255.255.255.0
    3. I changed the Gateway to 10.0.0.1 which is my Comcast Router

    When I attempt to get a update from the NTP Server I get the failed to get time from NTP Server error message.

    The exact same setting on a TP-LINK Model TG2500G-10TS works perfectly.

    a. I configured the Switch IP Address and Default Gateway based on the instructions in the T2600G Series Switches Configuration Guide (September 2017)
    b. The IPv4 Routing Information Summary matches the example shown in the manual with the exception that I am using a 10.0.0.x network.

    What am I doing wrong?
    Could you upload sceenshots about your configuration? If you have configured vlan interface and configured IP address, static routing, the NTP function will work well.

  3. #3
    1. This is the interface configuration.

    Name:  TP-Link Interface Configuration.png
Views: 0
Size:  24.6 KB

    IPv4 Routing Table Configuration. 10.0.0.1 is the Comcast modem / router.

    Name:  TP-LINK IPv4 Routing Table.png
Views: 0
Size:  11.6 KB
    The IPv6 Routing Table is disabled. The message that confirms this was not able to be captured.


    Name:  TP-LINK IPv6 Routing Table.png
Views: 0
Size:  12.5 KB

    This is the NTP Server configuration. The error message that indicates that the time could not be retrieved form the NTP server was not able to be captured.

    Name:  TP-LINK NTP Server.png
Views: 0
Size:  25.5 KB

  4. #4
    your static route has problem, the destination should be 0.0.0.0/0 rather than 0.0.0.0/24

  5. #5
    I have screwed something up in my attempt to fix the issue and now need to reset my T2600G switch. I am running Microsoft Windows 10 Professional. I cannot access the switch via the web interface and cannot figure out how to access it via the serial or USB port.

    Update:

    I rebooted the switch and can now access the switch using 10.0.0.31

    How do I edit the static route to have 0.0.0.0 instead of 0.0.0.0/24?
    Last edited by PLCMAN58; 12-05-2017 at 05:03.

  6. #6
    Choose the menu Routing> Static Routing > IPv4 Static Routing Config
    Delete you original item in the IPv4 static route table, create a new item as following picture,
    Name:  cut.JPG
Views: 0
Size:  22.8 KB

  7. #7
    THANK YOU !!!

    I have it working now. I am now going to configure the STP setting for my SONOS music distribution system


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.