Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 31 to 45 of 55
  1. #31
    D7 crash still occuring each day, less often with the beta firmware, is their any betafirmware that can collect system logs because the problem happens each day i can use my d7 to provide sufficient logs for support in order to fix the issueI m start to seriously think to buy a new router and flag it as a bad product to not buy and as a money waste ! It start to become a habit in my house to restart the router each day ...

  2. #32
    Quote Originally Posted by billdownunder View Post
    I contacted TPLink tech support.

    they provided Beta F/W 170407.......2017-04-10....so far so good, but its only been 1 day(no hang), so time will tell
    So is the usable beta firmware 170407 not the 170511? OK, maybe my friend need this beta firmware also.

  3. #33
    Quote Originally Posted by alec_alec View Post
    So is the usable beta firmware 170407 not the 170511? OK, maybe my friend need this beta firmware also.
    been using the beta 170407 provided by TPLInk, its been almost 3 days , no issues so far....fingers crossed

  4. #34
    Hello, i'm a new member, googling for my problem i've just found this thread... I have an Archer D5 V1, firmware 0.9.1 0.8 v002e.0 Build 150526 Rel.63088n; from some weeks I experienced the same exact issue just described here. Some days ago the problem was at night, every morning the modem was freezed and i had to reboot to get it working. Then i tested some workarounds (upgrade to latest firmware, set up firewall, disable IPv6....) initially i had no more the problem, but now the issue was back, randomly, not every day.
    I read about conjecture on Android device: I have now a Xiaomi Redmi Note with Android7 on it. I notice the problem on my network when i see my Android device not more on wifi but using data on mobile connection.
    I collected logs on Archer redirecting them on a NAS Synology (in this way i retain logs still after reboot) but it's impossibile to find something interesting.
    It seems absolutely crazy...

  5. #35
    hi guys,
    the beta firmware 170407 and 170511 are both australia version firmware. A lot of us have EU version firmware (even in india).

    Are you guys all on stock AU routers... or did you flash AU firmware just to fix this issue ?

  6. #36

  7. #37
    How about Android 7.1?

  8. #38
    I've been working with Tech Support. They say they tracked the issue to an Android OS update in the area of cast controls. They provided me with a beta firmware which they say fixes the issue for my Archer C1200 and they are planning to release an official update soon. I recommend people still having issues contact Tech Support and ask for the beta firmware. This is the link they gave me but I'm not sure if it's the same for other routers: http://support.tp-link.com/f/115bd6f0b9/?dl=1

    I will report if I still have the issue.

    Thanks

  9. #39
    Hello,

    EDIT2:

    I've been trying the australian firmware 170511 which didn't work so far. This is when I figured my phone was somehow related to this bug.
    As soon as I connected to the internet with it, 5G wifi disappear, and no more internet. I hate when these updates are useless.
    I've also learnt no firmware downgrade is possible and no dd-wrt exists for this model. Next step either call TP-link to get a replacement if the support actually exists (no feedback from mail up until now).


    Cheers!
    Last edited by geekson; 01-04-2018 at 08:44.

  10. #40
    Quote Originally Posted by geekson View Post
    Hello,

    EDIT2:

    I've been trying the australian firmware 170511 which didn't work so far. This is when I figured my phone was somehow related to this bug.
    As soon as I connected to the internet with it, 5G wifi disappear, and no more internet. I hate when these updates are useless.
    I've also learnt no firmware downgrade is possible and no dd-wrt exists for this model. Next step either call TP-link to get a replacement if the support actually exists (no feedback from mail up until now).


    Cheers!
    Hi, did you try disable 5g wifi of D7? some guys say disable 5G will let the router works well. And even some guys say there are compatibility problem between many router and a Android Oreo or Nougat.

    That must be crazy, if the compatibility problem is really exist.

  11. #41
    Quote Originally Posted by alec_alec View Post
    Hi, did you try disable 5g wifi of D7? some guys say disable 5G will let the router works well. And even some guys say there are compatibility problem between many router and a Android Oreo or Nougat.

    That must be crazy, if the compatibility problem is really exist.
    Hi,
    I've heard of that, I don't want to disable the ac wifi since that's the whole point I bought it.

    Cheers!
    Last edited by geekson; 01-05-2018 at 16:46.

  12. #42
    Hi guys, I'm part of the club too. Same issue since 3 months and getting worse and worse. Now I'm going to try with the beta firmware meanwhile I wrote to tp-link customer service. Finger crossed...

  13. #43
    I have the same kind of problems here with

    Firmware Version:0.9.1 0.8 v002e.0 Build 150526 Rel.63088n

    Hardware Version:Archer D5 v1 00000000


    And I've understood that is something that has to do with my chromecast and when I use to stream from NetFlix app on android for sure.

    After that I use it, the router hang up and wifi on 5Ghz dies, it remains the SSID on 2,4Ghz but it doesn't work and the device doesn't answer even on the LAN.

    Tp link support in Italy didn't answer me with a beta firmware, they say that's because of the saturation created by the Chromecast. But it seems me a bug..

  14. #44
    Junior Member Aacheney is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    2
    Looks like a on going problem http://forums.whirlpool.net.au/archive/2687495 has a reply from TP Link

  15. #45
    Dear,

    i have made several tests and it seems that the only way to make the router work without freezing is to desactivate 5g with a specific saving.
    the following tests have being made.
    5g with ac/n active and 2.4g b/g/n active => KO
    5g with ac only active and 2.4g b/g/n active => KO
    5g with ac/n desactivated and 2.4g b/g/n active => KO
    5g with ac only desactivated and 2.4g b/g/n active => OK

    the 5g desactivation isn't enough it seems that you need to seperat it entirly from the n wifi mode

    my router hasn't freeze even once on these latest 5days, however that only mean that i have bought an expensive N wifi router ! TP-link sucks


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2018 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.