Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Post TP-Link smart plug HS100, doesn't work with Home Mini

    Model : HS100

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Some info about what I'm using:

    - Google Home Mini
    - iOS 10.3.3 (on iPhone 6)
    - Google Assistant App (latest version 1.1.4209)
    - TP-Link Wi-Fi Smart Plug HS100
    - Country UK


    The issue:

    TP-Link smart plug HS100, doesn't works with Google Assistant App, but NOT with Google Home Mini.



    The experience:

    Both (Home-mini and Google Assistant App on iPhone) are using the same Google Home account, where the TP-Link plug is properly linked in my devices and named as "Lamp".

    When I try to speak to Home-Mini, asking: "Ok Google, turn on the Lamp" or "Ok Google, turn the Lamp on" Home-mini says: "it looks like those lights haven't been setup yet".

    Whilst at the same question, Google Assistant App (on my iPhone) turns on my lights (activating the plug).

    I tried also to rename the TP-Link Plug as "Plug" in my Google Home App, but it has the same result with Google Home MIni: "Sorry I'm not sure how to help"


    I guess it's a TP-Link compatibility issue with Google Home Mini. Isn't it?
    I bolded Mini, just because I saw several video on youtube that show how to make work Google Home (the big version) with TP-LInk plugs.


    Can anyone help me with this issue?

    Thank you!

  2. #2
    HS100 is compatible with Google Home Mini, can your mini discover the HS100?

  3. #3
    Quote Originally Posted by emanueledibacco@gmail.com View Post
    Model : HS100

    I guess it's a TP-Link compatibility issue with Google Home Mini. Isn't it?
    I bolded Mini, just because I saw several video on youtube that show how to make work Google Home (the big version) with TP-LInk plugs.


    Can anyone help me with this issue?

    Thank you!
    I have a Google Home Mini and it works great with my TP-Link HS-100(UK) plug.

    Have you added the smart plug via the Google Home app?

    Best regards,

    Tony
    Devices: Smartplug HS100 (firmware 1.1.3)

  4. #4
    Hey! I solved the matter... finally.

    Yes I have already added the Plug via the Google Home App... but the problem was another:

    Only the very first account you link to Home Mini is considered the primary account and only this account has the permission to link a home automation device.


    My problem was that my girlfriend has been the first one to link her account to Home mini.

    I brought the Mini back to the factory default settings (by pressing for 10 sec. the little circle at the bottom of the device). Than I did the Home Mini set-up from the scratch in the Google Home App.. and finally it worked like a charm! I can turn on / off my TP-link Wi-Fi plug!

    Cheers


 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.