Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member cos9 is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    1

    TL-PA8010P tpPLC Utility No Device Connected

    Model :

    Hardware Version :

    Firmware Version :

    ISP : [/COLOR]

    Hello -


    I have a powerline kit in my home. The connection has been disconnecting and reconnecting and now the adapters don't show up in the Utility software.
    AV1200 Gigabit Passthrough Powerline Starter Kit
    TL-PA8010P KIT V2
    http://www.tp-link.com/ca/download/TL-PA8010P-KIT.html

    Today the TP Utility shows the message: "No device connected." so none of the two powerline adapters show up.
    I uninstalled the utility software and re-installed after downloading the latest .exe from:
    http://static.tp-link.com/tpPLC_Utility_Windows_new.zip


    What can I do to get the adapters to show up?


    Thanks

    Name:  tplink-utility-nodeviceconnected.png
Views: 0
Size:  26.0 KBName:  tplink-utility-version.png
Views: 0
Size:  41.7 KB

  2. #2
    Check this computer is plugged well into the adapter with the third Ethernet light on.
    Disable the firewall and anti-virus software on this computer or change another computer may help

  3. #3
    Use a new network name, then start adding back devices with their own pwd and make sure their network name is the one you just choosed.

  4. #4
    Junior Member Magnyz is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    1
    I have the same problem (similar). I can see my devices in tp-utility sometimes but after maybe 10-15 seconds they will disconnect (and I see "No device connected"). I have noticed that if I interact (change something and save) with my router (DLinkDIR-868L) it seems the tp-utility will wake up and show my devices again for 10-15 seconds.
    And, I cannot get any connection to the network through my devices. These problems all started after upgrading to the latest firmware in my router.
    My stuff:
    router - Dlink DIR868L
    Tp-link - TL-WPA8630P-Kit (v1)

  5. #5
    Members p0et is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    117
    disable power-saving mode and enable PLC-to VDSL mode. Check the circuit environment.
    Or degrade the router

  6. #6
    What kind of advice is that? Cut speed back to half, and then it'll work? Guess what: It won't.


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2018 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.