Welcome to TP-LINK Tech Support Forum
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    TL-SG1016DE IGMP Snooping issue

    Model : TL-SG1016DE

    Hardware Version : TL-SG1016DE 3.0

    Firmware Version : 1.0.1 Build 20170530 Rel.39380

    ISP : MOVISTAR


    Hi


    When I turn ON IGMP Snooping my IP TV is frozen.

    I was talking with TP-Link spanish support and they told me that my unit was broken.

    After change the bad unit to a new unit the issue is the same.

    I can view the IPTV (Movistar) only when IGMP is OFF.....

    Device Description TL-SG1016DE
    MAC Address 70 : 4F : 57 : 5E : 39 : D7
    IP Address 192.168.0.1
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Default Gateway 0.0.0.0
    Firmware Version 1.0.1 Build 20170530 Rel.39380
    Hardware Version TL-SG1016DE 3.0
    Last edited by ayasystems; 10-26-2017 at 10:38.

  2. #2
    Quote Originally Posted by ayasystems View Post
    Model : TL-SG1016DE

    Hardware Version : TL-SG1016DE 3.0

    Firmware Version : 1.0.1 Build 20170530 Rel.39380

    ISP : MOVISTAR


    Hi


    When I turn ON IGMP Snooping my IP TV is frozen.

    I was talking with TP-Link spanish support and they told me that my unit was broken.

    After change the bad unit to a new unit the issue is the same.

    I can view the IPTV (Movistar) only when IGMP is OFF.....

    Device Description TL-SG1016DE
    MAC Address 70 : 4F : 57 : 5E : 39 : D7
    IP Address 192.168.0.1
    Subnet Mask 255.255.255.0
    Default Gateway 0.0.0.0
    Firmware Version 1.0.1 Build 20170530 Rel.39380
    Hardware Version TL-SG1016DE 3.0
    One reason may cause your issue. There are not IGMP Query packet in your IPTV system. For TP-LINK Easy Smart switch, you can not configure router port, when switch receive IGMP Query packet, switch will configure one port to router port automatically.
    But if there are not IGMP query packet be send from Server, the switch will not configure router port.
    In my opinion, if you understand IGMP, you can capture the packet in uplink port of switch, you wil find the reason of this issue.
    Certainly, you can contact tp-link technical support also. maybe you can contact with their main office tehnical support team(only supports English)

  3. #3
    Hi

    As you can see in the attached PNG the multicas is detected by the switch and filled in the table.... but I can see the IPTV multicast only when the IGMP is disable....

    When I have activated IGMP the TV turns static after 10 seconds.....


    Regards
    Attached Images  

  4. #4
    Quote Originally Posted by ayasystems View Post
    Hi

    As you can see in the attached PNG the multicas is detected by the switch and filled in the table.... but I can see the IPTV multicast only when the IGMP is disable....

    When I have activated IGMP the TV turns static after 10 seconds.....


    Regards
    I Suggest you contact with TP-LINK directly, In my opinion, you need capture the packet in Port 12 and port 14.
    If you connect STB in port 14, then connect switch to router via port 12. I think you will not meet this issue.


 

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Copyright 1996-2017 TP-LINK Technologies Co., Ltd. All rights reserved.